What The?

Dear blog,

Okay teman-teman hari ni aku nak kongsi satu information kepada korang semua tentang bahayanya contact lens, actually benda ni memang dah heboh dekat Facebook.com tapi pada yang belum lagi tau mengenai hal ni, soright-soright aku akan cerita mengenainya. Before aku nak memulakan entri aku ni, nak jugaklah aku bertanyakan khabar korang semua Hehehe, hi semua apa khabar? sihat? By the way Alhamdullilah lah kepada sesiapa yang sihat waalfiat tu, yang mana deman ke selesema ke aku harap korang cepat sembuh and and jangan lupa ye makan ubat? Amin.........

Okay lah, back to the story actually aku akan bagi kau orang semua tengok sekeping gambar disebabkan pemakaian contact lens. Pada aku bukan kerana murah atau mahalnya sesuatu contact lens yang menjadi punca utama perkara seperti ini terjadi, pada aku semuanya bergantung kepada sipemakai sendiri kan? Agaknye lahhh, itu pada pandangan aku ye? Tak tau lah pulak pada pandangan korang macam mana kan? :'3


Tengok gambar tu? Apa benda pertama yang terlintas diminda korang? Geli? Mual? Ngeri? Atau......? Hahhahahaha, ye ye aku admit tu semua. aku pun rasa benda yang sama bila tengok benda ni. Phewww. tapi nak buat cane entri tetap diteruskan. Okay benda ni actually terjadi apabila korang berada di tempat yang habanya tinggi, so that janganlah sesekali korang pakai contact lens masa tolong mak korang masak dekat dapur. Bahaya! Ingat tu okay? Ini untuk kebaikan korang.

Ini disebabkan kanta sentuh ini diperbuat daripada plastik, apabila korang berada di tetap suhunya tinggi kanta sentuh itu akan cair dan ianya akan menyelaputi korang punya kornea ini berkemungkinan korang akan buta kekal. Bukan tu je, sebenarnye dengan penggunaan contact lens tanpa penjagaan yang rapi pun boleh buat mata korang rosak, sebab tu sekarang ramai yang rabun kan? Hehehe, tak adalah gurau je. Okaylah korang sampai disini je lah aku punya entri. Hari pun dah makin gelap [Nak hujan agaknya] Soooo, aku nak pi tolong mak aku angkat baju dekat luar. Bye :-*

Kejam Lah :'(

Dear blog,

Ya allah , kejam sangat ke ? Hmmmp ;\ Siapa yang kejam ? Apa yang kejam ? Okay , aku akan cerita semuanya sebab seriusly aku dah tak tahan nak go on benda ni sorang-sorang . Aku rasa aku dah tak dapat bernafas dengan betul dah ni , dada aku rasa sesakkkkk sangat . Sesak dengan banyak masalah yang entah bila nak selesai . Aku harap dengan aku luahkan semuanya I'll feel a bit better then before . Okay back to the story, actually 2 3 hari ni family aku ada masalah sikit . Biasalahh masalah rumah tangga , but for once ini yang paling besar gila gila gila babi lahh yang pernah jadik dekat family aku . Aku takut sangat sebab aku tak nak tengok something bad happen dekat family aku . Damn it :'(
|
|
|
|
|
|
V
Ini lahh yang aku rasa sekarang :'(
sedihhh kemain lagi weh, aku rasa nak menangis je dari semalam. Tolongahhh, aku tak kuat nak hadapi ni semua. Aku sayang family aku sangat-sangat. Kenapa aku perlu menangis sedangkan kedua orang tua aku masing-masing dengan ego mereka sendiri. Tak ada satu pun tumpahnya air mata dorang, dorang betul-betul maksudkan benda tu semua ke? Dah dah, jangan fikir bukan-bukan yuliza, jangan! faham? Hmmp, lupakan jelaaaaa semua tu okay? Semakin lama kau fikir semakin stres nanti. Tapiiii, aku memang berharap semuanya akan baik semula walaupun mungkin mengambil masa yang lama. Aku akan terus mendoakan hati ibu dengan ayah aku lembut semula. Aminn :)

My New Bestfriend Forever

Dear blog,

Hari ini aku nak tunjuk satu benda yang paling aku sayang even aku baru bela dia beberapa minggu tapi aku punya sayang dekat dia macam nak bershuffle . Iloveyou Taro , mmmmmmmmuuuuah dekat pipi dia :-*
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V

Tengok tu baru bangun tidur terus cari makanan. Haishh, apa nak jadi lah dia ni? Nak ikut macam tuan dia pula? Haiyaaaaaa -.- dah dah, jangan tengok lama-lama nanti kena curi. Hahahahaha kbai :'3

Thinking Of Him

Dear blog,

For a very long time, aku tak pernah rasa perasaan yang seakan-akan seperti apa aku rasakan sekarang ni . Terlaluuuu bahagia teramat sangat sampai susah aku nak gambarkan dan terlalu susah untuk aku huraikan satu persatu-satu .  Kalau betul ini lah yang dinamakan jodoh , aku harap sangat hubungan aku dengan dia akan kekal dan terus kekal sampai bila-bila . Dia terlalu istimewa pada aku , tak ada siapa yang dapat jadi macam dia dan akan jadi macam dia .

Yessssss, for sure aku bahagia sangat dengan dia . dia dapat terima baik buruk aku dan dia tak pernah sikit pun patah semangat dengan apa yang pernah aku buat dekat dia . He is my Super-Duper Hero (Y)


To : Muhammad Irani Rapie

Iloveyouuntilmylastbreath 
|
|
|
|
V

"Semua orang gak ada yang percaya kalau kita kan terus selamanya. Mereka semua itu tau apa sih tentang kita? Mereka semua itu gak tau tai-tai nya kita. Mereka pikir kita gak bakalan bisa hidup bahagia? Tapi aku bahagia hidup sama si bodoh ku ini. Dunia itu kita yang ciptain bukan mereka. Kita akan selalu berdua dan gak ada siapa yang akan misahin kita. Kita punya cara kita sendiri dan kita punya dunia kita sendiri. Aku sayang kamu bodoh :)"


petikan diatas diambil dari Radit dan Jani